FŰSZERES ECET



Hozzávalók kb. 5 dl-hez:
  • 5 dl balzsamecet
  • 4 csilipaprika
  • 3 egész szerecsendió
  • 1 csomag (10 g) szegfűszeg
  • 1 csomag (15 g) szegfűbors
  • 1 fahéjrúd
  • 1 babérlevél
  • 6 szem egész fekete bors

  • A balzsamecetet lábasba öntöttem, hozzáadtam a paprikát és az összes fűszert.
  • Kis lángon felforraltam, majd elzártam alatta a lángot, fedővel lefedtem, és 2 órán keresztül állni hagytam.
  • Végül kis szűrőt kibéleltem gézszerű anyaggal, és átszűrtem a levet, hogy a fűszerek és a zöldségek fennakadjanak.
  • Fertőtlenített üvegbe öntöttem a kész fűszeres ecetet.
  • Hosszú ideig eltartható.