CITROMOS CUKKINIDZSEM



Hozzávalók 2,5-3 l dzsemhez:
  • 3 kg gyalult cukkini (tisztán mérve)
  • 2,4 kg cukor
  • 6 citrom
  • 1 csomag (40 g) Knorr dzsem kocsonyásító és tartósító


  • A cukkinit megmostam, feldarabolva meghámoztam, és eltávolítottam a belső, magos részt, majd lemértem.
  • Ezután nagy lyukú reszelőn lereszeltem, nagy lábasba tettem.
  • Hozzáadtam az alaposan megtisztított citromok lereszelt héját és a fehér, hártyás rész nélküli citromhúst, valamint a cukrot.
  • Rövid ideig állni hagytam, majd főzni kezdtem.
  • Amikor felforrt, kis lángon tovább főztem kb. 15 percig.
  • Végül elzártam alatta a lángot, 2-3 adagban hozzáadtam a dzsem kocsonyásítót, alaposan elkevertem, majd azon forrón sterilizált üvegekbe szedtem.
  • Az üvegeket lezártam, és szobahőmérsékleten hagytam kihűlni.


Forrás: Babette