ZÖLDBAB ÜVEGBEN



Hozzávalók 5-6 db 720 ml-es üveghez:
  • 2,5-3 kg zöldbab
  • ecet (10%-os)
  • nátrium-benzoát


  • A zöldbabot megtisztítottam, megmostam, lecsepegtettem.
  • Mindkét végét levágtam, mivel zsenge volt, szálkázni nem kellett. (Ha idősebb, akkor az oldalánál lévő erősebb szálkát is eltávolítom.)
  • Kb. 2 cm-es darabokra vágtam, ismét megmostam.
  • Nagy lábasban vizet forraltam, amikor felforrt, ízesítettem sóval, és beletettem a babot.
  • Néhány percnyi főzéssel roppanósra főztem, majd levettem a tűzről.
  • A jól kimosott, fertőtlenített üvegekbe szűrőkanállal beleszedtem a babot, majd minden üvegbe 1-1 teáskanál ecetet tettem.
  • A bab főzővizét felforraltam, elkeverve benne kevéske nátrium-benzoátot.
  • Ezt az újraforralt levet rászedtem az üvegekben lévő babra, teleszedve az üvegeket.
  • Minden üveg tetejére tettem még késhegynyi tartósítószert, majd lezártam őket, és száraz dunsztban hagytam teljesen kihűlni, ezután kerültek a kamrapolcra.