UBORKASALÁTA TARTÓSÍTVA



Hozzávalók 2 db 720 ml-es üveghez:
  • 1 kg salátának való uborka
  • 2 evőkanál só
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 kávéskanál szalicil
  • 1 dl ecet (10%-os)
  • kapor, torma, borsikafű


  • Az uborkákat nagy tálba tettem, és ráöntöttem annyi hideg vizet, amennyi ellepte. Kb. negyedóráig hagytam ázni a vízben, így a szennyeződések feloldódtak, ezután alaposan megmostam őket.
  • A szokásos módon, héjastól legyalultam az uborkákat.
  • Megszórtam sóval, cukorral és szalicillel, ráöntöttem az ecetet, majd összekevertem.
  • Az edényt letakartam, és 1 napig állni hagytam.
  • Az alaposan megmosott, csírátlanított üvegek aljába megtisztított kaprot tettem (tehetünk még bele tormát és borsikafüvet is).
  • A kaporra szedtem az uborkakarikákat, majd az uborka levével felöntöttem az üvegeket. (Nekem nem volt elég a felöntőlé, ezért vizet forraltam és hűtöttem le, ezzel pótoltam ki a felöntőlevet.)
  • Az üvegeket lezártam, és mehettek is a kamrapolcra.


Forrás: Juci