Tatárcukkini



Hozzávalók:
2 zsenge cukkini
1 tojássárgája
1/2 csomó újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ketchup
1–2 kávéskanál mustár
csípős paprikakrém
őrölt curry


A cukkinit alaposan megmossuk, végeit levágjuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük.  Összekeverjük a nagyon apró kockákra vágott újhagymával (zöldjével együtt) és a tojássárgájával. Sóval, zúzott fokhagymával, ketchuppal, mustárral, csípős paprikakrémmel és curryvel ízesítjük. Kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, megvajazzuk, majd rákenjük a tatárcukkinit, és azonnal fogyasztjuk.

Tipp: Ha már idősebb a cukkini, érdemes meghámozni. Minél több színű cukkiniből készül, annál szebb lesz a végeredmény.