TATÁRCUKKINI



Hozzávalók:
  • 2 zsenge cukkini
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 csomó újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1-2 kávéskanál mustár
  • csípős paprikakrém, só, curry


  • A cukkinit alaposan megmostam, végeiket levágtam, és apró lyukú reszelőn lereszeltem. (Ha már idősebb a cukkini, érdemes meghámozni. Minél több színű cukkiniből készül, annál szebb lesz a végeredmény.)
  • Összekevertem a nagyon apró kockákra vágott újhagymával (zöldjével együtt) és a tojássárgájával.
  • Sóval, zúzott fokhagymával, ketchuppal, mustárral, csípős paprikakrémmel és curryvel ízesítettem.
  • Kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítottam, megvajaztam, majd rákentem a tatárcukkinit, és azonnal fogyasztottuk.
  • (Ha reszelés után besózzuk és állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét, akkor a képeken láthatótól szárazabb tatárcukkinit kapunk.)