csütörtök, július 19, 2012

Tatár cukkini

Igazából vendégposzt, a képen látható tatár cukkinit a testvérem és felesége készítette. Hétfőn volt a kisfiuk születésnapja, a múlt hét végén ünnepeltük meg. Drága Máté, innen is kívánunk még egyszer nagyon boldog szülinapot, Isten éltessen sokáig! Készült torta is, a nagy családi ünnepre egy busztorta, mivel Máté imádja a buszokat (buszsofőr lesz), az oviba hétfőn egy általam készített meggyes trüffel tortát vittek, és még kedden is ünnepeltek a kis barátokkal játszóházban, ott pedig egy Verdás torta volt a meglepi. Szóval a hétvégi családi ünneplésen volt mindenféle finomság, mi szem-szájnak ingere, és az előételek között szerepelt ez a tatár cukkini, ezen belül is volt sima és csípős változat. Bár a csípős tényleg csípős volt, mégis talán mindenkinek ez ízlett jobban. Nagyon finomra sikeredett, vajjal megkent pirítósra tettük és úgy ettük. Kaptunk is egy adagot, itthon ez került lencsevégre. Ha már nem tudtok mit készíteni a cukkiniből, akkor íme itt egy jó kis recept, próbáljátok ki, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 2 zsenge cukkini
  • 1 tojássárgája
  • fél csomó újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1-2 kiskanál mustár
  • csípős paprikakrém, só, curry


  • A cukkiniket alaposan megmosták, végeiket levágták és apró lyukú reszelőn lereszelték. (Ha jól tudom, volt benne sárga és zöld héjú is, attól lett ilyen szép színes. Ha már idősebb a cukkini, érdemes meghámozni.)
  • Összekeverték a nagyon apró kockákra vágott újhagymával (zöldjével együtt) és a tojássárgájával.
  • Sóval, zúzott fokhagymával, ketchuppal, mustárral, csípős paprikakrémmel és curryvel ízesítették.
  • Kenyérszeletek mindkét oldalát megpirították, megvajaztuk, majd rákentük a tatár cukkinit és azonnal fogyasztottuk.
  • (Ha reszelés után besózzuk és állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét, akkor a képeken láthatótól szárazabb tatár cukkinit kapunk.)

10 megjegyzés:

  1. És pont van a kertben cukkíni ami azért kiált hogy ez legyen belőle :) Tuti, hallom!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez mekkora királyság! Épp két zsenge cukkini üldögél a hűtőmben, és várja sorsa beteljesedését :-))) Lehet, ez lesz a sorsa :-))))

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó, legközelebb kipróbálom!:)

    VálaszTörlés
  4. Hű, ez kipróbálós lesz nálam is! Szerencsére cukkiniből sosincs hiányom, drága nagypapám termesztett nekem eleget! :)

    VálaszTörlés
  5. Ez tényleg jó ötlet, imádom a cukkinit!

    VálaszTörlés
  6. Nyami, csak így egyszerűen és röviden... :P

    VálaszTörlés
  7. Nagyon érdekes recept, kíváncsivá tett! Kétszer is végigolvastam a receptet: nyersen van benne a cukkini?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nyersen. Egészen apróra van reszelve, és érdemes fűszeresebbre, csípősebbre készíteni, mert úgy igazán finom. Na meg persze azonnal fogyasztandó, mivel a tojás is nyersen kerül bele. :)

      Törlés
  8. Én is próbára teszem ezt a receptet,itthon
    Kíváncsi leszek,meg fogják -e enni,mert a padlizsánt csak én eszem.
    Szeretem a padlizsánkrémet is,biztosan finom lesz a te verziód is:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, nektek is ízleni fog, nálunk a csípős verziónak nagy sikere volt! :)

      Törlés