LAKTATÓ ZÖLDSÉGES HÚSLEVES



Hozzávalók:
  • 4-6 evőkanál olaj
  • 80 dkg sovány sertéscomb
  • húsleves
  • 2 vöröshagyma
  • 8-10 zsenge sárgarépa
  • 6-7 közepes burgonya
  • 1 póréhagyma
  • só, bors


  • A húst megmostam, apró, cm-es kockákra vágtam.
  • Az olaj felét felhevítettem, hozzáadtam a húst, és fehéredésig pirítottam.
  • Felöntöttem húslevessel, és kis lángon főzni kezdtem.
  • Közben megtisztítottam a vöröshagymát, apró kockákra vágtam, majd a maradék olajban megpirítottam.
  • Szűrőlapáttal kiemeltem a hagymakockákat, és a leveshez adtam.
  • A sárgarépát is megtisztítottam, karikákra vágtam, szintén megpirítottam az olajon, majd mehetett a levesbe.
  • A burgonyát megmostam, meghámoztam, apró kockákra vágtam, váltott vízben többször megmostam.
  • Az olajon megpirítottam a krumplikockákat, és szintén a leveshez adtam.
  • Végül a póréhagymát vékony karikákra vágtam, a fővő leveshez adtam, majd az egészet készre főztem.
  • Ízesítettem sóval és őrölt borssal, majd tálaltam.