GYÜMÖLCSSALÁTA VANÍLIAFAGYLALTTAL



Hozzávalók:
  • 1/2 l vaníliafagylalt
  • 3 őszibarack
  • 2 piros alma
  • kb. 15 dkg fehér szőlő
  • 2 banán
  • 1 doboz konzervananász (darabolt)
  • narancslikőr (elhagyható)


  • Az őszibarackot meghámoztam, kimagoztam, és negyedelés után felszeleteltem.
  • Az almát szintén negyedeltem, eltávolítottam a magházat, és a gyümölcshúst felszeleteltem.
  • A banánt meghámoztam, karikákra vágtam.
  • A szőlőt megmostam, a szemeket kettévágtam és kimagoztam.
  • Az ananászkockákat a többi előkészített gyümölcshöz adtam, a levével együtt.
  • Óvatosan összeforgattam és alaposan lehűtöttem.
  • Végül üvegpoharak aljára gyümölcssalátát szedtem, fagylaltgombócokat ültettem a tetejére és már tálaltam is. (Ha csak felnőtteknek készítjük, kevéske narancslikőrrel is meglocsolhatjuk.)