EGRESMÁRTÁS



Hozzávalók:
  • 70 dkg egres
  • 8 dl szőlőlé
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 csomag (2 x 10 g) vaníliás cukor


  • A köszmétét megtisztítottam, a kis szárakat és csücsköket eltávolítottam, majd a gyümölcsöt megmostam.
  • A szemeket a szőlőlében 2-3 percig főztem kis lángon.
  • Közben az étkezési keményítőt elkevertem a tejföllel és a tejszínnel.
  • Először 1 merőkanálnyi főzőlével kevertem el, majd még 1-2 merőkanállal, végül az egészet az egreshez adtam.
  • Kevergetve felforraltam, és már csak addig főztem, amíg kissé besűrűsödött.
  • Ízesítettem vaníliás cukorral és csipet sóval.
  • Sovány főtt húsok, roston sült szárnyasok mellé kiváló, de önmagában is üdítően finom.