CUKKINICICEGE



Hozzávalók:
  • cukkini
  • só, őrölt fekete bors
  • liszt
  • tojás
  • kevés olaj a sütéshez
  • fokhagyma, tejföl a tálaláshoz


  • A cukkinit alaposan megmostam, mindkét végét levágtam.
  • Hosszában negyedeltem, magházát eltávolítottam, és nagy lyukú reszelőn (héjastól) lereszeltem. (A zsenge cukkinit héjával együtt lehet reszelni, ha már idősebb és erősebb a héja, akkor meghámozzuk.)
  • A lereszelt cukkinit megmértem, és minden 50 dkg cukkinihoz adtam 10 dkg lisztet és 2 tojást.
  • Erőteljesen fűszereztem sóval és borssal, majd alaposan elkevertem. (A cukkini a sótól levet enged, de sebaj, minden újabb adag sütése előtt elkeverjük a tésztát.)
  • Felforrósított, halványan olajozott serpenyőben jó tenyérnyi lepényeket sütöttem a tésztából.
  • Fokhagymás tejföllel tálaltam.