Villámgyors kakaós csiga



Hozzávalók 28-30 db-hoz:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
1 dl tej
12 evőkanál olaj
50 dkg liszt
1 csipet só
1 csomag (12 g) sütőpor
8 evőkanál porcukor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor


A túrót és a porcukrot gépi habverővel elkeverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a tejet és végül 10 evőkanál olajat is. A lisztet átszitáljuk, elvegyítjük benne a sót és a sütőport, majd hozzádolgozzuk a túrós elegyet. A tésztát kettévesszük, mindkét részt téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük 1-1 evőkanál olajjal, majd rászitálunk 4-4 evőkanál porcukrot és 2-2 evőkanál kakaóport. Feltekerjük, 2 cm-es csigákra vágjuk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.