Kapros újhagymasaláta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
9 – 1 0   ú j h a g y m a
1   c s o k o r   k a p o r
2 0 0   m l   v í z
3   c s a p o t t   e v ő k a n á l   c u k o r
1   e v ő k a n á l   ( 1 0 % - o s )   e c e t
s ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A hagymát és a kaprot megtisztítjuk, utóbbit felaprítjuk. Az újhagymát a zöld szárrész egy részével együtt felkarikázzuk. A vízben feloldjuk a sót, a cukrot és az ecetet, majd beleforgatjuk a hagymát és a kaprot.