Görög saláta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1   k í g y ó u b o r k a
4   p a r a d i c s o m
1   l i l a   h a g y m a
n é h á n y   o l í v a b o g y ó
2 0 0   g   f e t a   s a j t
1   c i t r o m   k i f a c s a r t   l e v e
s ó
f r i s s   v a g y   m o r z s o l t   o r e g á n ó
4 – 5   e v ő k a n á l   o l í v a o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A zöldségeket tisztítás után apró kockákra vágjuk, keverőtálba tesszük. Az olívaolajat kevés sóval, oregánóval és a citromlével összekeverjük, a zöldségekre öntjük. (A sóval óvatosan bánjunk, mivel a feta is sós!) A sajtot is felkockázzuk vagy nagyobb darabokra morzsoljuk, a salátába forgatjuk. (Úgy is készülhet, hogy csak a felét keverjük a salátába, a másik felét – esetleg olajbogyóval együtt – a kész saláta tetejére halmozzuk.) Azonnal tálaljuk.