GÖRÖG SALÁTA



Hozzávalók:
  • 1 kígyóuborka
  • 4 paradicsom
  • 1 lila hagyma
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 citrom leve
  • só, oregánó
  • 4-5 evőkanál olívaolaj


  • A zöldségféléket tisztítás után apró kockákra vágtam, és keverőtálba tettem.
  • Az olívaolajat kevés sóval, oregánóval és a citromlével összekevertem, és a zöldségekhez adtam. (Óvatosan bánjunk a sóval, mivel a feta is sós!)
  • A sajtot is kockákra vágtam (vagy nagyobb darabokra is morzsolhatjuk), a salátába kevertem. (Úgy is készülhet, hogy csak a felét keverjük a salátába, a másik felét – esetleg olajbogyóval együtt – a kész saláta tetejére halmozzuk.)
  • Azonnal tálaltam, mivel a zöldségek a sótól hamar levet engednek.