Epres palacsintatorta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
a palacsintához:
2 0 0   g   l i s z t
2   t o j á s
3 0 0   m l   t e j
1   c s i p e t   s ó
1   t e á s k a n á l   c u k o r
1 5 0   m l   s z é n s a v a s   á s v á n y v í z
2   e v ő k a n á l   o l a j
a töltelékhez:
1   c s o m a g   ( 4 0   g )   v a n í l i a í z ű   p u d i n g p o r
1   c s o m a g   ( 4 0   g )   e p e r í z ű   p u d i n g p o r
1   l   t e j
4   e v ő k a n á l   c u k o r
3 0 0   g   e p e r
a tetejére:
p o r c u k o r
t e j s z í n h a b
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

Kézi habverővel csomómentesre dolgozzuk a tojást, a tejet, a sót, a cukrot és a lisztet. 1/2 órát pihentetjük, majd beledolgozzuk az ásványvizet és az olajat. A tésztából felhevített serpenyőben kb. 10 palacsintát sütünk. A kétféle pudingporból 2–2 evőkanál cukorral és 500–500 ml tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk, mindkettőt hagyjuk langyosra hűlni. Az epret megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Az első palacsintát megkenjük vaníliapudinggal, ráhelyezzük a következő palacsintát, amit eperpudinggal kenünk meg, és megszórjuk eperrel. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes hozzávaló el nem fogy – a tetejére palacsinta kerüljön. Néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. májusi számában.