EPRES PALACSINTATORTA



Hozzávalók 1 tortához:
a palacsintákhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál olaj
a töltelékhez:
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag (4 dkg) eperízű pudingpor
  • 1 l tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 30 dkg eper
a tetejére:
  • porcukor, tejszínhab


  • A palacsintatésztához a tojást mély tálba ütöttem, habverővel simára kevertem.
  • Hozzáadtam a cukrot, jól elkevertem vele.
  • Ezután jött hozzá a liszt és a tej, ízesítettem kevéske sóval, majd továbbra is habverőt használva cosmómentesre kevertem.
  • 1/2 órán át pihentettem, majd hozzáadtam a szódavizet és az olajat, és még egyszer jól átkevertem.
  • A szokásos módon megsütöttem a palacsintákat.
  • A töltelékhez szintén a szokásos módon külön-külön, 2-2 csapott evőkanál cukorral és 5-5 dl tejjel elkészítettem az eper- és a vaníliapudingot.
  • Az epret megtisztítottam és apró kockákra vágtam.
  • Összeraktam a tortát: palacsinta, vaníliapuding, palacsinta, eperpuding, eperdarabkák, palacsinta, vaníliapuding, és így tovább, tehát felváltva kentem meg a palacsintákat, egyiket vanília-, a következőt eperpudinggal, és az eperpudingosra eperdarabkák is kerültek.
  • A tetejére palacsinta kerül, amit tetszés és ízlés szerint díszíthetünk porcukorral, tejszínhabbal, stb.