Császárszelet



Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
liszt
olaj
vaj
1 evőkanál paradicsompüré
10 dkg gyufametélt
1 dl tejföl
1 tojás
10 dkg trappista sajt


A húst vékonyra klopfoljuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk. Nagyobb lábasban kevés olajat hevítünk, a karaj mindkét oldalát ropogós-pirosra sütjük, majd a zsiradékból kivéve félretesszük. A visszamaradt zsírban 1 evőkanálnyi lisztet pirítunk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük 1 dl vízzel, majd összeforraljuk. Akkora tepsibe öntjük, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektetjük az elősütött karajszeleteket. Enyhén sós vízben a szokott módon megfőzzök a metéltet, leszűrjük, és elkeverjük kevéske vajjal. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd beleforgatjuk a tésztát. A masszát a hússzeletekre halmozzuk, majd mindet megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.