vasárnap, június 03, 2012

Császárszelet

Paradicsomos szaftban sült sertésszelet, a köret a hússal együtt sül, ropogós sajtkéreg alatt. Nagyon finom és egyszerű étel, bármilyen savanyúsággal vagy idénysalátával fogyasztható. A receptet Máté Pálné Terenyei Katalin (Kati mama) Ahogy én készítem... című szakácskönyvében találtam. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 6 szelet sertéskaraj
  • kevés liszt, olaj, vaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 10 dkg gyufametélt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg trappista sajt


  • A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam.
  • Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem.
  • A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem egy decinyi vízzel, majd összeforraltam.
  • Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket.
  • Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal.
  • A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt.
  • A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe.
  • A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
  • Paprikába töltött savanyított káposztával körítve tálaltam.

26 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, finom lehet így a sajttal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jóízű, tényleg csak egy kis saláta kell hozzá! :)

      Törlés
  2. Ötletes recept és és gyorsan elkészíthető.Tetszik!!!

    VálaszTörlés
  3. Menthetetlenül elcsábultam...már érzem a számban a finom, omlós hús és a sajtos metélt ízét...:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon feladod a leckét ;-)))

    Ez a kreáció is őrületesen jól néz ki!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Viki, de örülök, hogy itt vagy! :)
      Hozzád képest kispályás vagyok, de azért remélem, találsz valamit nálam is! ;)

      Törlés
  5. Hű, ez milyen finom lehet! :P

    Ja és nagyon tetszik az "újítás" nálad! Klassz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi, tényleg finom volt, hamar el is fogyott! És köszönöm! :)

      Törlés
  6. De sajnálom, hogy csak most jöttem errefelé. :) Azon tanakodtam reggel, hogy mit főzzek a husiból, no sebaj, elmentem a recepted! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanígy voltam én is, a húshoz kerestem a receptet, és nagyon jót találtam hozzá! :)

      Törlés
  7. Nagyon tetszik ez az étel!!!!!!! Az úszó halacskákat kitöröltem a blogomról, mert vmi vírust hordozott, bezavart a működésbe....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Vicuska, köszi! :) Azt hiszem, a halacskákat én is elengedem... :)

      Törlés
  8. Hát Hankka, olyan jó ez a recept is, ez lesz ma az ebéd!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, és remélem, hogy ízleni fog nektek is! :)

      Törlés
    2. Most tényleg ez volt az ebéd, csak én csirkemellfelével készítettem. Köszi a receptet, mindenkinek nagyon ízlett.

      Törlés
    3. Nagyon örülök, hogy ízlett nektek is! :) Legközelebb elkészítem én is csirkemell-lel, úgy is biztosan nagyon finom! :)))

      Törlés
  9. Kipróbáltam, nagyon ízletes, a családomnak is bejött. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett nektek is! :)

      Törlés
  10. Ezt ma biztosan el fogom készíteni, nagyon gusztusos!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, jól sikerül és szeretni fogjátok. Én csirkemellet tervezem legközelebb! :)

      Törlés
  11. Hálás köszönet a receptért. Rövid időn belül kétszer készitettem el, nagyon izlik az inyenc családomnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Júlia, nagyon örülök, hogy ilyen sikere van nálatok is! :)

      Törlés
  12. most hétvégére el is készítem a családomnak

    VálaszTörlés
  13. pulykamellel fogom kipróbálni!

    VálaszTörlés