CSÁSZÁRSZELET



Hozzávalók:
  • 6 szelet sertéskaraj
  • kevés liszt, olaj, vaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 10 dkg gyufametélt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg trappista sajt


  • A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam.
  • Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem.
  • A visszamaradt zsírban 1 evőkanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem 1 dl vízzel, majd összeforraltam.
  • Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket.
  • Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal.
  • A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt.
  • A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe.
  • A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
  • Paprikába töltött savanyított káposztával körítve tálaltam.