BURGONYAKRÉMLEVES SAJTTAL



Hozzávalók:
  • 6-8 közepes burgonya
  • húsleves
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 5-10 dkg trappista sajt
  • 2,5-3 dl tejföl
a tálaláshoz:
  • reszelt sajt
  • pirított kenyérkocka


  • A krumplit meghámoztam, megmostam, kockákra vágtam, és váltott vízben többször átmostam.
  • Annyi húslevesben, amennyi ellepte, puhára főztem.
  • A tűzről levéve állni hagytam néhány percig, majd botmixerrel pürésítettem.
  • Hozzáadtam a vajat, a lisztet és a sajtot.
  • Felöntöttem annyi húslevessel, hogy kellő sűrűségű krémlevest nyerjek.
  • A tűzre visszatéve felforraltam, majd kis lángon kb. 10 percig főztem, közben ízesítettem – szükség esetén – sóval.
  • Végül a tejfölt is – hőkiegyenlítéses módszerrel – hozzáadtam, főztem még 1-2 percig, és ezzel el is készült.
  • Pirított kenyérkockával, reszelt sajttal tálaltam.