TOJÁSOS-SONKÁS CSIRKEHÚSKENYÉR



Hozzávalók:
  • diónyi vaj
  • 20-25 dkg gépsonka vékony szeletben
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg „sonkatörmelék”
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojásfehérje
  • só, bors, kakukkfű, petrezselyemzöld
  • ízlés szerint főtt tojás, füstölt kolbász


  • 1,8-2 l-es őzgerincformát alaposan kikentem vajjal, majd kibéleltem a kissé egymásra csúsztatott sonkaszeletekkel úgy, hogy a forma peremén is túllógjanak.
  • A csirkehúst kockákra vágtam, majd késes aprítóban a sonkatörmelékkel, tejszínnel és tojásfehérjével péppé zúztam.
  • Ízesítettem sóval, borssal, kakukkfűvel és aprított petrezselyemzölddel.
  • A massza felét óvatosan a formába igazítottam úgy, hogy mindenhol kitöltse a formát.
  • Ráhelyeztem a tojásokat, majd befedtem a massza másik felével, szintén vigyázva, hogy minden helyet kitöltsön a húsmassza.
  • Ráhajtottam a sonkaszeleteket, majd befedtem olajjal megkent alufóliával.
  • Meleg vízzel félig felöntött, mély tepsibe tettem, és 180 fokos sütőben 40 percig gőzöltem.
  • A sütőből kivéve tetejét lesúlyoztam, így hagytam kihűlni.
  • Tálaláskor vágódeszkára borítottam, és vékonyan szeleteltem.