PALACSINTARÓZSA



Hozzávalók:
a palacsintákhoz:
  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 7 dl tej
  • 3-3,5 dl szénsavas ásványvíz
az öntethez:
  • 8-9 dl tej
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor


  • A palacsintatésztához elkevertem a tojásot a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadtam a lisztet, a sót, a tejet, az olajat és az ásványvizet, és tejszín sűrűségű tésztává kevertem.
  • A tésztát pihenni hagytam, közben elkészítettem az öntetet.
  • Ehhez a pudingport elkevertem a cukorral, felöntöttem kevés tejjel, csomómentesre kevertem, fokozatosan hozzáadtam a többi tejet, és állandóan keverve híg mártássá főztem.
  • A tűzről levéve ízesítettem a vaníliás cukorral.
  • A palacsintatésztából a szokott módon, teflon serpenyőben palacsintákat sütöttem.
  • A kész palacsintákat egyesével vágódeszkára helyeztem, majd csiga vonalban, körkörösen haladva egy hosszú csíkra vágtam.
  • Aztán belülről kifelé haladva, nem túl szorosan feltekertem a csíkot, és készen is volt a rózsa.
  • A palacsintarózsákat az öntettel tálaltam.


Forrás: Lili