FÓLIÁBAN PÁROLT, FENYŐMAGOS, MAZSOLÁS CSIRKERAGU



Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemellfilé (lehet pulyka is)
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg fenyőmag
  • zsálya, őrölt fehér bors, só

  • A megtisztított húst nagyobb kockákra vágtam.
  • Hozzáadtam a mazsolát, a fenyőmagot, a mézet, a ketchupot, felöntöttem a borral.
  • Ízesítettem zsályával, fehér borssal és sóval, majd letakarva 1 éjszakán át a hűtőben pácolódott.
  • Másnap az előkészített csirkeragut adagonként vastag alufóliába csomagoltam, majd faszénparázs fölött készre sütöttem.
  • Sajtos-kakukkfüves burgonyapürével körítettem, de friss salátával is nagyon finom.