FOKHAGYMÁS-TEJSZÍNES CSIRKEMELL



Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell
  • liszt, zsemlemorzsa, tojás
  • kevés vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 l tejszín
  • 25-30 dkg trappista sajt
  • só, bors


  • A csirkemellet felszeleteltem, kissé klopfoltam, majd a szeleteket sóztam, borsoztam.
  • A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban összekevertem, majd a szeleteket először a lisztes morzsába, majd tojásba, végül ismét lisztes morzsába paníroztam.
  • Nagy tepsit kikentem vajjal, majd belefektettem a panírozott hússzeleteket.
  • Leöntöttem a tejszínnel, és megszórtam a tisztított, zúzott fokhagymagerezdekkel.
  • Előmelegített, forró, kb. 200 fokos sütőbe tettem, 1/2 órán át sütöttem, közben félidőben óvatosan – hogy a bundája rajta maradjon – megfordítottam a hússzeleteket.
  • A sajtot lereszeltem, megszórtam vele a hússzeleteket, majd a sütőbe visszatéve annyi ideig sütöttem még, amíg szép színe lett.
  • Parázs újburgonyával, savanyúsággal tálaltam.