Fokhagymás-tejszínes csirkemell



Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
liszt
zsemlemorzsa
tojás
kevés vaj
4 gerezd fokhagyma
1 l tejszín
25–30 dkg trappista sajt

frissen őrölt fekete bors


A csirkemellet felszeleteljük, kissé klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban elvegyítjük, és a húst először a lisztes morzsába, majd tojásba, végül ismét a lisztes morzsába forgatjuk. Mindet nagyobb, vajjal kikent tepsibe fektetjük. Leöntjük a tejszínnel, megszórjuk a tisztított, zúzott fokhagymával. Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, 1/2 órán át sütjük – közben félidőben óvatosan, hogy a bundája rajta maradjon, mindet megfordítjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd annyi ideig sütjük tovább, amíg szép színt nem kap. Parázs újburgonyával, savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.