Tojáslikőr 1



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 600–700 ml-hez:
2 0 0   m l   z s í r o s   ( 3 , 5 % - o s )   t e j
2 0 0   m l   t e j s z í n
1   v a n í l i a r ú d
1 3 0 – 1 5 0   g   a r a n y b a r n a   n á d c u k o r
4   t o j á s s á r g á j a
2 5 0   m l   v o d k a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tejet a tejszín felével, a vanília kikapart magjaival és 100 g aranybarna nádcukorral melegíteni kezdjük. A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a megmaradt tejszínt. A felforrt tejből 1–2 merőkanálnyit a tojásos masszához merünk, elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a forró tejbe. Folyamatos keverés mellett, lassú főzéssel besűrítjük. A tűzről levéve – többször megkeverve – hagyjuk teljesen kihűlni, végül hozzávegyítjük a vodkát is. Sűrű szűrőn át üvegbe töltjük, majd jól behűtjük. Tálalás előtt felrázzuk.