Tojáslikőr 1. 🍴


Hozzávalók 6-7 dl-hez:
🍴   2 dl zsíros tej (3,5%-os)
🍴   2 dl tejszín (30%-os)
🍴   1 vaníliarúd
🍴   13-15 dkg aranybarna nádcukor
🍴   4 tojássárgája
🍴   2,5 dl vodka


A tejet a tejszín felével, a vanília kikapart magjaival és 10 dkg cukorral melegíteni kezdjük. A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a megmaradt tejszínt. A felforrt tejből 1-2 merőkanálnyit a tojásos masszához merünk, elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a forró tejbe. Folyamatos keverés mellett, lassú főzéssel besűrítjük. A tűzről levéve – többször megkeverve – hagyjuk teljesen kihűlni, végül hozzávegyítjük a vodkát is. Sűrű szűrőn át üvegbe töltjük, majd jól behűtjük. Tálalás előtt felrázzuk.


Forrás: Egycsipet