TOJÁSLIKŐR



Hozzávalók 6-7 dl-hez:
  • 2 dl zsíros tej (3,5%-os)
  • 2 dl tejszín (30%-os)
  • 1 vaníliarúd
  • 13-14 dkg barna nádcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2,5 dl vodka


  • A tejet a tejszín felével, a felhasított vaníliarúddal és 10 dkg cukorral melegíteni kezdtem.
  • A tojássárgákat kikevertem a maradék cukorral, majd hozzáadtam a tejszín másik felét.
  • Amikor a vaníliás tej felforrt, 1-2 merőkanálnyit a tojásos cukorhoz szedtem, elkevertem vele, majd az egészet visszaöntöttem a forró tejbe.
  • Folyamatos keverés mellett, lassú főzéssel besűrítettem.
  • Levettem a tűzről, többször megkeverve hagytam teljesen kihűlni, végül hozzákevertem a vodkát is.
  • Sűrű szűrőn át üvegbe töltöttem, majd jól behűtöttem (tálalás előtt rázzuk kicsit fel).


Forrás: Egycsipet