ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL



Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemellfilé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • só, őrölt bors
a panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • darált dió
a sütéshez:
  • olaj


  • A csirkemellet hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst.
  • Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvát dugdostam, 3-4 darabot, a hús nagyságától függően.
  • Miután az összes mellett megtöltöttem, kívülről bedörzsöltem sóval és őrölt borssal.
  • A szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval kevert zsemlemorzsába paníroztam.
  • Végül bő, nem túl forró olajban, közepes lángon megsütöttem.
  • Az olajból kiemelve lecsepegtettem, hagytam kicsit hűlni, majd felszeletelve, burgonyapüré kíséretében tálaltam.