MUFFIN CSOKIDARABOKKAL



Hozzávalók 12 muffinhoz:
  • 17,5 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 15 dkg cukor (méz vagy barna cukor is lehet)
  • 1 tojás
  • 2 dl tej vagy tejszín
  • 75 ml olaj
  • 6-8 dkg étcsokoládé


  • A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgattam.
  • A tojást kézi mixerrel habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tejet és az olajat.
  • Ezután beleszitáltam a sütőporos-szódabikarbónás lisztet, majd fakanállal összeforgattam (ha csomós lenne, a kézi mixerrel simára keverjük).
  • Végül belekerült a felaprított étcsokoládé is.
  • A muffinsütő mélyedéseibe elhelyeztem a szilikon kapszlikat, majd megtöltöttem őket a masszával úgy, hogy majdnem tele legyenek.
  • Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-22 perc alatt sülnek készre.
  • A muffinokat rácsra raktam, hűlni hagytam úgy negyedóráig, majd kiszedegettem őket a szilikon kapszlikból.
  • Teljes hűlés után porcukorral meghintve kínáltam.