MADÁRTEJ



Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 1 l tej
  • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor
  • 1 kiskanál főzni való, vaníliaízű pudingpor


  • A tojások fehérjét kemény habbá vertem, a vége felé hozzáadtam 2 csapott evőkanál cukrot is.
  • A tejből 1 dl-t félretettem, a többit felforraltam, amikor felforrt, hozzáadtam a maradék cukrot és a vaníliás cukrot is.
  • A tojáshabból evőkanállal nem túl nagy galuskákat szaggattam a gyöngyözve forró tejbe.
  • Egyszerre csak annyit tettem bele, hogy maradjon hely a növekedésre is.
  • Kb. 1/2 percig főztem, majd óvatosan megfordítottam, és még 1/2 percig hagytam a tejben.
  • Ezután szűrőlapáttal – jól lecsepegtetve – tálba szedtem.
  • A tojások sárgáját a pudingporral és a maradék tejjel, kézi habverővel simára kevertem.
  • Ezt a tojásos keveréket a habverővel keverve a forró tejbe öntöttem, és addig melegítettem, amíg kissé besűrűsödött, de vigyáztam, hogy ne forrjon. (Ha a tojás a tejben a gondos keverés ellenére mégis összeugorna, botmixerrel újra simára dolgozható.)
  • A madártejet poharakba szedtem, elosztottam a tetejükön a habgaluskákat, majd hűlés után hűtőszekrénybe kerültek.
  • Jól lehűlve az igazi.