BURGONYAKRÉMLEVES FÜSTÖLT HÚSSAL



Hozzávalók:
  • 40 dkg füstölt hús
  • 1,5 kg burgonya
  • 2 evőkanál zsír
  • kb. 4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • só, bors, babérlevél
a tálaláshoz:
  • tejföl, petrezselyemzöld, pirított kenyérkocka


  • A füstölt húst, ha nagyon sós, kiáztatjuk.
  • A húst lábasba tettem, felöntöttem annyi vízzel, amennyi éppen ellepte.
  • Ízesítettem pár szem borssal, 2 babérlevéllel, és puhára főztem.
  • Amikor megfőtt, kiemeltem a főzőléből, a levet pedig átszűrtem.
  • A megtisztított és kockákra vágott burgonyát a leszűrt lébe tettem, és puhára főztem.
  • Amikor a burgonya megfőtt, levettem a tűzről, majd néhány perc után botmixerrel pürésítettem.
  • A zsírt felforrósítottam, beleszórtam a lisztet, de nem pirítottam, hanem azonnal felöntöttem a tejjel, majd összeforraltam.
  • Amíg felforrt, falatnyi darabokra vágtam a füstölt húst.
  • Végül a tejes péphez adtam a pürésített krumplit és a húst is, majd az egészet összeforraltam, és utánaízesítettem.
  • Tejföllel, petrezselyemzölddel és pirított kenyérkockákkal tálaltam.