BOROS CSIRKEMÁJ



Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemáj
  • 40 dkg szeletelt gomba
  • 2 vöröshagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl húsleves
  • babérlevél, só, bors
  • liszt, olaj


  • A csirkemájat megtisztítottam, kisujjnyi csíkokra vágtam.
  • Kisebb tálba lisztet szórtam, ízesítettem sóval és őrölt borssal.
  • Kevés olajat forrósítottam, majd kisebb adagokban – néhány perc alatt – átsütöttem-átpirítottam benne a fűszeres lisztben megforgatott májcsíkokat.
  • Az olajból tűzálló edénybe szedtem a májat.
  • A hagymát megtisztítottam, apró kockákra vágtam, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítottam.
  • Hozzáadtam a gombát, puhára pároltam, majd a májra halmoztam.
  • A húslevesben felforraltam 2 babérlevelet, hozzáadtam a bort, majd a babérleveleket eltávolítva az egészet a gombás májra öntöttem.
  • Lefedve, előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 1/2 óra alatt  készre pároltam.