Ázsiai leves



Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
1 darabka friss gyömbér
30 dkg laskagomba
3 sárgarépa
1 csomó újhagyma
2 csirkemellfilé
3–4 evőkanál olaj
3 l zöldségleves
3–4 evőkanál szójaszósz
25 dkg cérna- vagy gyufametélt

frissen őrölt fekete bors


A fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk, késes apríval egészen apróra vágjuk. A laskagombát megtisztítjuk, leforrázzuk, csíkokra vágjuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, keveset a zöldjéből is belevágunk. A húst megmossuk, a gombához hasonlóra csíkozzuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a gombát, 5 percig pároljuk. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a szójaszószt, felforraljuk. Beleszórjuk a reszelt sárgarépát, az újhagymát és a húst, felforraljuk, majd lassú tűzön készre főzzük. Közben külön, sós vízben, a szokott módon kifőzzük, leszűrjük a tésztát. A levest végül sóval, borssal ízesítjük, és tálaláskor belekeverjük a tésztát.