ANANÁSZOS-CURRYS CSIRKECSÍKOK



Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 doboz (40 dkg) konzervananász
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál curry
  • 1-2 kávéskanál cukor
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 1 pritaminpaprika
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl száraz fehérbor


  • A csirkehúst vékonyan felcsíkoztam, majd megsóztam.
  • Az olajat felforrósítottam, és fehéredésig pirítottam benne a húscsíkokat.
  • Hozzáadtam a cukrot és a curryt, belecsorgattam a konzervananász levét, és ezzel pároltam puhára.
  • Amikor a hús már puha volt, beletettem a kockákra vágott ananászt és a szintén felkockázott pritaminpaprikát.
  • Pár percig lassú tűzön főztem, majd megszórtam az étkezési keményítővel, és felöntöttem a borral.
  • Alaposan átforraltam, végül ízesítettem a citrom reszelt héjával és levével.
  • Párolt rizzsel tálaltam.