KÖNNYŰ TÚRÓS POGÁCSA



Hozzávalók kb. 40 pogácsához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 1 evőkanál só
  • 25 dkg vaj
  • 50 dkg túró
  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál tejföl
a tetejére:
  • 1 tojás


  • A lisztet összekevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót.
  • Beledaraboltam a vajat, majd összemorzsoltam a liszttel.
  • Hozzáadtam az áttört túrót, a tojás és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrtam.
  • Lisztezett deszkán, a tésztát is enyhén lisztezve kb. 1,5 cm vastagra nyújtottam, késsel bevagdostam a tetejét, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam.
  • A maradék tésztát összegyúrtam, újra nyújtottam és szaggattam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam a pogácsákat, tetejüket megkentem enyhén felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.