CITROMOS KEKSZ



Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 csomag (6 g) sütőpor
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája


  • A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, hozzászitáltam a porcukrot is, ízesítettem csipet sóval.
  • Beledaraboltam a szoba-hőmérsékletű vajat, majd morzsás állagúra dolgoztam a porcukros liszttel.
  • Végül hozzáadtam a tojást és a tojássárgáját, valamint a citrom reszelt héját és kifacsart levét, és egynemű tésztává dolgoztam össze.
  • A tésztát 2 kisebb cipóvá formáztam, és külön dolgoztam velük tovább.
  • Az egyik cipót elnyújtottam 2-3 mm vastagságúra, majd kekszformázóval mintáztam és derelyevágó segítségével kiszabtam a kekszeket.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütöttem.


Forrás: Gondaanyu