TÖLTÖTT MALACKA



Hozzávalók 7 db-hoz:
  • 1 csomag (27 dkg) friss (élesztős) leveles tészta
  • 10 dkg gépsonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • egész borsszemek
  • 1 tojás


  • A tésztából 7 cm átmérőjű, páros számú korongot vágtam ki, nekem most 14-et sikerült.
  • A korongok felét sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, megkentem az enyhén felvert tojással, és a korongok közepére aprított sajtot és sonkát halmoztam.
  • Beborítottam a maradék tésztakorongokkal, a széleket óvatosan lenyomkodtam, hogy összeragadjon a két tészta.
  • Ismét lekentem tojással.
  • A maradék tésztából 2 cm átmérőjű köröket szaggattam, majd hurkapálca segítségével kialakítottam az orrokat.
  • 2 cm oldalhosszúságú háromszögeket szabtam a füleknek.
  • Az orrokat és a füleket a fejhez rögzítettem, majd ezeket is lekentem tojással.
  • Végül szemes borsból rögzítettem a szemeket.
  • 180 fokra előmelegített sütőbe tettem, és kb. 20 perc alatt mindet készre sütöttem.