TEJSZÍNES-MUSTÁROS CSIRKEMÁJ



Hozzávalók:
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagyobb csemege uborka
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 3 evőkanál mustár
  • só, őrölt bors


  • A májat megtisztítottam, a nagyobb darabokat kettévágtam, megmostam.
  • A hagymát megpucoltam, félbevágtam, majd vékonyan felszeleteltem.
  • A csemege uborkát gyufaszálnyi csíkokra metéltem.
  • Kisebb tálban kézi habverővel egyneművé dolgoztam a tejfölt, a tejszínt és a mustárt.
  • Az olajat nagyobb serpenyőben felhevítettem, a hagymakarikákat néhány perc alatt üvegesre sütöttem rajta.
  • Belekerült a csirkemáj, amit ízesítettem őrölt borssal, majd nagy lángon, kevergetve 6-7 perc alatt fehéredésig sütöttem a húst.
  • Hozzáadtam az uborkacsíkokat, a mustáros-tejfölös-tejszínt, ráöntöttem 1 dl vizet, és lefedve, kis lángon kb. 10 percig pároltam.
  • Végül megsóztam, még picit főztem, majd főtt tésztával tálaltam.