MÉZES PECSENYEKACSASZÁRNYTŐ



Hozzávalók:
  • 1 kg pecsenyekacsaszárnytő
  • 5 evőkanál méz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál csiliszósz (ha van, édes thai)
  • kevés olaj


  • A sütés előtti napon bepácoltam a húst.
  • Ehhez megtisztogattam, megmostam a szárnytöveket, majd hagytam jól lecsepegni, végül leheletfinoman besóztam őket.
  • Megtisztítottam a fokhagymagerezdeket, majd összezúztam őket.
  • Mélyebb tálkában összekevertem a mézet, a csiliszószt és a zúzott fokhagymát.
  • Egyesével beleforgattam a húsdarabokat, majd jól záródó edénybe raktam őket. A maradék mártást is rájuk öntöttem, és jól lezárva, 1 éjszakára a hűtőbe kerültek pácolódni.
  • Másnap a sütőt előmelegítettem 200 fokra.
  • A szárnytöveket olajjal vékonyan megcsorgatott sütőlemezre rakosgattam, rájuk öntöttem a páclevet, majd szép aranyszínűre-ropogósra sütöttem őket.
  • Sütés közben többször átforgattam, hogy minden oldaluk szép színt kapjon, és locsolgattam saját levével.
  • Sült burgonyával tálaltam.