Majonézes lencsesaláta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 5 0   g   l e n c s e
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
2 – 3   b a b é r l e v é l
a p r í t o t t   p e t r e z s e l y e m z ö l d
1   c s o m ó   ú j h a g y m a
6   e v ő k a n á l   m a j o n é z
6   e v ő k a n á l   t e j f ö l
1   k á v é s k a n á l   m u s t á r
n é h á n y   c s e p p   f r i s s e n   f a c s a r t   c i t r o m l é
4   v i r s l i
a tálaláshoz:
c s í r a
f ő t t   ( f ü r j ) t o j á s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A lencsét a főzést megelőző este váltott vízben többször átmossuk, majd éjszakára tiszta, hideg vízbe áztatjuk. Másnap leöblítjük, leszűrjük, és sóval, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. A tűzről levéve a főzővízben hagyjuk hűlni.
A majonézt elkeverjük a tejföllel, ízesítjük sóval, borssal, a mustárral, a citromlével és petrezselyemmel. Beleforgatjuk a felkarikázott újhagymát és vislit, végül a leszűrt, leöblített lencsét is. Jól behűtve, csírával és főtt tojással tálaljuk.