A kertész levese



Hozzávalók:
1 nagyobb vöröshagyma
kevés olaj
2 burgonya
1 nagyobb, zsenge cukkini
1 kisebb karfiol
2-3 sárgarépa
1 paradicsom
zöldségleves-alaplé
aprított petrezselyemzöld
aprótészta


A megpucolt vöröshagymát apróra kockázzuk. A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, váltott vízben többször átmossuk. A cukkini végeit levágjuk, hosszában negyedeljük, a burgonyához hasonló méretűre daraboljuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk. A meghámozott paradicsomot cikkekre vágjuk. Nagy lábasban kevés olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk az összes zöldséget, néhány percig pirítjuk. Felöntjük alaplével, ízesítjük sóval, petrezselyemzölddel, felforraljuk, majd kis lángon a zöldségek puhulásáig főzzük – ne főzzük túl puhára, nem szép, ha szétesnek. Amíg a leves fő, külön lábasban kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük. A kész levesbe tesszük, és pár percig kis lángon rotyogtatjuk. Melegen tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. februári számában.