A KERTÉSZ LEVESE



Hozzávalók:
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 burgonya
  • 1 nagyobb, zsenge cukkini
  • 30 dkg karfiol
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 paradicsom
  • só, zöldségleveskocka, petrezselyemzöld
  • aprótészta


  • A zöldségek tisztításával kezdtem: megpucoltam a vöröshagymát, és apró kockákra vágtam.
  • A burgonyát meghámoztam, szintén apró kockákra vágtam, váltott vízben többször átmostam.
  • A cukkini végeit levágtam, majd hosszában ketté és újra kettévágtam. Mivel zsenge volt, nem hámoztam meg. A belsejéből a magos részt eltávolítottam, és szintén felkockáztam.
  • A karfiolt rózsáira szedtem, a rózsákat megmostam.
  • A répát meghámoztam, karikákra vágtam.
  • A paradicsomot meghámoztam, cikkekre vágtam.
  • Nagy lábasban felhevítettem az olajat, megpirítottam rajta a hagymát.
  • Hozzáadtam az összes zöldségfélét, és a hagymás olajon néhány percig pirítottam.
  • Felöntöttem vízzel, ízesítettem sóval és leveskockával.
  • Felforraltam, majd kis lángon a zöldségek puhulásáig főztem. (Vigyázat, nem szabad túl puhára főzni a zöldségeket, nem szép, ha szétesnek.)
  • Amíg a leves főtt, külön lábasban kifőztem az aprótésztát.
  • Amikor a zöldségek puhára főttek, hozzáadtam a leveshez a tésztát, pár percig még kis lángon főztem, majd elzártam alatta a lángot.
  • Tálalásnál megszórtam apróra vágott petrezselyemmel. Fokhagymás pirítóst is kínálhatunk mellé.