DATOLYASZILVÁS-DIÓS KOSÁRKA



Hozzávalók:
  • 1 csomag (40 dkg) friss élesztős leveles tészta (Tante Fanny)
  • 2 nagy, érett datolyaszilva
  • 1 nagy alma
  • 10 dkg darált dió
  • 2 csapott evőkanál barna cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj


  • A datolyaszilvát és az almát megmostam, meghámoztam, a datolyaszilva felső, kemény részét és az alma magházát eltávolítottam, és mindent apró kockákra vágtam.
  • A leveles tésztából 12 nagy kört szúrtam ki, amikkel kibéleltem a muffintepsi mélyedéseit.
  • Mindegyik tésztatálka aljába 1-1 kávéskanálnyi darált diót szórtam, a maradék diót a gyümölcsökhöz kevertem.
  • Ezzel a diós gyümölcskeverékkel megtöltöttem a tésztakosárkákat (nekem pont elfogyott, de ha esetleg kimarad, önmagában is nagyon finom).
  • A barna cukrot elkevertem a fahéjjal, és a gyümölccsel töltött kosárkák tetejére szórtam.
  • A maradék tésztából 12 kis levélkét szúrtam ki, és 1-1 a kosárkák tetejére került.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
  • Amikor már majdnem teljesen kihűlt, éles késsel óvatosan körbevágtam a tésztakosárkákat a forma mentén, és óvatosan kiemeltem őket a tepsiből.
  • Vaníliás cukorral ízesített mascarponéval díszítve tálaltam, de anélkül is nagyon finom.


Forrás: Levendulalány