Brassói csirkepecsenye



Hozzávalók:
1–1,5 kg burgonya
70–80 dkg csirkemellfilé
frissen őrölt fekete bors
ételízesítő por
morzsolt majoránna
2 vöröshagyma
6–8 gerezd fokhagyma
olaj

A sütés előtti este meghámozzuk és megmossuk a burgonyát, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, és váltott vízben többször átmossuk, majd jól lecsepegtetjük. A csirkemellfilét is hasonló nagyságú kockákra vágjuk. Külön-külön, jól záródó tetejű edénybe tesszük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A felaprított hagyma egyik felét a burgonyához, a másik felét a húshoz adjuk. Mindkettőt fűszerezzük sóval, borssal, kevés ételízesítővel és majoránnával, majd kevés olajat is ráöntve finoman összeforgatjuk. Ebben a hagymás, fűszeres pácban hagyjuk érni másnapig. Mindkettőt nagy tepsibe öntjük, finoman átkeverjük, az edény aljában lévő, sótól kiengedett fűszeres levet is aláöntjük. Kb. 210 fokos sütőben készre sütjük, közben – óvatosan, hogy ne törjük össze – többször megkeverjük.