BRASSÓI CSIRKEPECSENYE



Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg burgonya
  • 70-80 dkg csirkemellfilé
  • só, bors, ételízesítő, majoránna
  • 2 vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • olaj




  • A sütés előtti este meghámoztam és megmostam a burgonyát, kb. 2 cm-es kockákra vágtam, és váltott vízben többször átmostam, majd jól lecsepegtettem.
  • A csirkemellfilét is hasonló nagyságú kockákra vágtam.
  • A burgonyát és a húst külön-külön, jól záródó tetejű edénybe tettem.
  • A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítottam, apró kockákra vágtam.
  • A felaprított hagyma egyik felét a burgonyához, másik felét a húshoz adtam.
  • Mindkettőt fűszereztem sóval, őrölt borssal, kevés ételízesítővel és majoránnával, majd kevés olajat is ráöntve finoman összekevertem.
  • Ebben a hagymás, fűszeres pácban érlelődtek másnapig.
  • Másnap a burgonyát és a húst is nagy tepsibe öntöttem, finoman átkevertem. (Az edény aljában lévő, sótól kiengedett fűszeres levet is aláöntöttem.)
  • Kb. 210 fokos sütőben készre sütöttem, közben – óvatosan, hogy ne törjem össze – többször megkevertem.