TEKERT, SAJTOS MUFFIN



Hozzávalók 24 muffinhoz:
  • 1/2 dl langyos víz
  • 1 dl langyos tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 dkg friss élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • 1 dl kefir vagy tejföl vagy joghurt
  • 15 dkg reszelt trappista sajt


  • A langyos vizet és a tejet összekevertem, feloldottam benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, és hagytam felfutni.
  • Amíg dolgozott az élesztő, a dagasztógép táljába beleszitáltam a lisztet, hozzáadtam a sót és az őrölt köményt.
  • Amikor az élesztő szépen feljött, hozzáadtam a liszthez az olajjal és a kissé felvert tojással együtt.
  • Sima tésztává dagasztottam, majd letakarva, meleg helyen kelni hagytam.
  • Amikor szépen megkelt, lisztezett deszkára borítottam, átgyúrtam, majd ismét kelni hagytam.
  • Kb. 1/2 cm vastagságú téglalappá nyújtottam, megkentem a kefirrel és megszórtam a reszelt sajttal.
  • Feltekertem, 24 csigára vágtam, majd az első adagot a papírkapszlikkal kibélelt muffintepsibe rakosgattam.
  • Még 20 percig kelesztettem, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöttem – ugyanígy jártam el a másik 12 csigával is.


Forrás: Vanca