vasárnap, november 20, 2011

Tojáskrém

A szendvics méltán közkedvelt vendégváró falatként, ugyanakkor kis családunk számára reggelire, uzsonnára vagy vacsorára is tálalhatjuk. Praktikus, mert gyorsan elkészülhet, sokféle változatban készíthető, tartalmas, és nagy előnye, hogy nem igényel főzést és különösebb asztalterítést. Nálunk most ez a nagyon egyszerűen elkészíthető tojáskrém került a kenyerekre-kiflikre, kolbászkarikákkal és zöldségfélékkel gazdagítva. Ha krémesebbre szeretnénk készíteni, egyszerűen csak reszeljük apróbbra a tojásokat. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors
  • kevés reszelt vöröshagyma


  • A tojásokat keményre főztem.
  • Hideg vízzel leöblítettem, kicsit állni hagytam benne, majd megpucoltam őket, és a nagylyukú reszelőn lereszeltem.
  • A lereszelt tojást összekevertem a vajjal, a mustárral, ízesítettem sóval, őrölt borssal és kevéske reszelt vöröshagymával.
  • Gépi mixerrel habosra kevertem.
  • A tojáskrémes szendvicsre füstölt hús, sült hús, kolbászkarika, savanyúság illik.

3 megjegyzés:

  1. Köszi az ötletet. Fogok is készíteni, valamelyik nap a héten. Az a méretes buci nagyon ütős. Még a tojáskrémet is nagyon gusztán fotózod. :)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Petrához, a fotóid mindig olyan jók! A tojáskrém szintén. Én is szoktam készíteni, kicsit másképp. Fincsi:-)

    VálaszTörlés
  3. Petra, Gerdi, nagyon köszönöm, igyekszem!

    VálaszTörlés