TEJSZÍNES SÜTŐTÖKKRÉMLEVES



Hozzávalók:
  • 1 közepes vöröshagyma
  • kb. 60 dkg sütőtök
  • 3 evőkanál olaj
  • só, őrölt fehér bors, ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1/2 citrom leve
  • pirított zsemlekocka, aprított petrezselyemzöld


  • A vörös- és fokhagymát, valamint a sütőtököt megtisztítottam.
  • A vöröshagymát apró, a sütőtököt nagyobb kockákra vágtam.
  • A hagymát megfuttattam az olajon, hozzáadtam a tököt, és kevergetve pár percig pirítottam.
  • Sóztam, borsoztam, fűszereztem a zúzott fokhagymával, majd felöntöttem vízzel.
  • Felforraltam, adtam hozzá kevéske ételízesítőt, lefedtem, és kis lángon puhára főztem.
  • A tűzről levéve kissé hűlni hagytam, botmixerrel pürésítettem, majd visszatettem a tűzre.
  • Az étkezési keményítőt kézi habverővel elkevertem a tejszínnel, hozzáadtam néhány merőkanálnyi levest, mindig elkeverve, végül az így hőkiegyenlített tejszínnel behabartam a levest.
  • Néhány percig kis lángon még főztem, majd citromlével ízesítettem.
  • Tálaláskor megszórtam aprított petrezselyemzölddel, és pirított - fokhagymás - kenyérkockát kínáltam mellé.