Szilvalekváros-tejfölhabos-narancsos sütemény



Hozzávalók kb. 37x25 cm-es tepsihez:
a tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1,25 dl olaj
1 csomag (12 g) sütőpor
25 dkg liszt
1,5 dl narancslé (100%-os)
a töltéshez:
45 dkg sűrű szilvalekvár
a habhoz:
6 dl sűrű tejföl
5 dl tejszín
3 evőkanál cukor
3 evőkanál vaníliás cukor
3 csomag (3x10 g) habfixáló
a tetejére:
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál cukor


A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel nagyon habosra, krémesre keverjük. Apránként hozzáöntjük az olajat és a narancslevet, még mindig az elektromos habverővel keverve. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd átszitálva a tojásos masszához adjuk, fakanállal óvatosan, de szép egyenletesen beleforgatjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenletes vastagságban megkenjük a szilvalekvárral. A tejfölt kézi habverővel kikeverjük. A tejszínt először magában, majd a végefelé a kétféle cukrot és a habfixálót is hozzáadva kemény habbá verjük, majd a tejfölbe forgatjuk. Egyenletesen a lekváros részre simítjuk. Villa segítségével megcifrázzuk, hullámosra díszítjük a tetejét. A fahéjat összekeverjük a cukorral, és a hullámos tejfölös habra szórjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.