ROPOGÓS DIÓS-KÓKUSZOS KEKSZ FEHÉR CSOKOLÁDÉVAL



Hozzávalók kb. 80 kekszhez:
  • 12 dkg dió
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 8,5 dkg kókuszreszelék
  • 18 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 13 dkg cukor
  • 1 tojás


  • A vajat és a cukrot a tojással együtt nagyobb tálban habosra, krémesre kevertem.
  • Rászitáltam a sütőporral összeforgatott lisztet, hozzáadtam a kókuszreszeléket, és kézzel elkezdtem összegyúrni, összeállítani a tésztát.
  • Hozzáadtam a darabolt (nálam szinte darált) diót és a szintén apróra darabolt fehér csokoládét is, és készre gyúrtam a tésztát.
  • A tésztából jó féldiónyi golyókat gömbölyítettem, mindet sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, egymástól 2-3 centi távolságra, hogy legyen helyük a terjeszkedésre.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütöttem – nem kell kiszárítani, amikor kezd pirulni a szélük, ki lehet venni.


Forrás: Levendulalány