péntek, november 18, 2011

Majonézes kukoricasaláta

Majonézes kukoricasalátát mindenki tud készíteni, én is kezdő háziasszony korom óta gyakran készítek. Eleinte csak összekevertem a majonézt a tejföllel, ízesítettem, mehetett bele a kukorica, és készen is volt. Mára a sok éves tapasztalat alapján kialakult egy állandó recept, mindig így készítem. Nem tudom, kinél mi a szokás majonézes kukoricasaláta ügyben, nálunk pici fokhagymával készül a mártás, és így nagyon szeretjük, a fokhagyma ma már elmaradhatatlan ízesítője ennek a salátának. Ha konzerv kukoricából készítem, 5 perc alatt készen van. Így volt ez most is, amíg sült a rántott csirkemell, addig elkészült a saláta is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 50 dkg konzerv morzsolt kukorica
  • 4 evőkanál majonéz
  • 6 evőkanál tejföl
  • só, őrölt bors, petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma


  • A kukoricát leszűrtem.
  • A majonézt összekevertem a tejföllel, megsóztam, borsoztam, fűszereztem felaprított petrezselyemzölddel és zúzott fokhagymával.
  • Beleforgattam a lecsepegtetett kukoricát, és tálaltam.

5 megjegyzés:

  1. Hű ez nagyon nagy kedvencem!Valaha özönszámra ettük, rántott mellel, májjal, ketchuppal.))

    VálaszTörlés
  2. Szépen tálaltad:-) Én is szeretem a majonézes kukoricát, de nincs állandó receptem, mindig másképp készül. Néha majonéz nélkül:-) Mert a gyerkőcök nem eszik meg a majonézt...

    VálaszTörlés
  3. Megvan, mit fogok "főzni" a hétvégén! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fokhagymát ki ne hagyd belőle, nagyon jó ízt ad neki! :)

      Törlés
    2. Most jöttem rá, ki vagy! :D Sok sikert, aztán majd beszámolni! :D

      Törlés