KÁPOSZTÁS SZTRAPACSKA



Hozzávalók:
  • 1 kg káposzta
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 1 vöröshagyma
  • őrölt bors, só
  • 80 dkg burgonya
  • 3 dkg zsír
  • 2 tojás
  • kb. 50 dkg liszt


  • A káposzta külső, foltos leveleit eltávolítottam, majd a zöldséget negyedekre vágtam.
  • Eltávolítottam a torzsáját, és a káposztadarabokat apróra reszeltem.
  • Nagy lábasban az olajon világosbarnára karamellizáltam a cukrot, majd megfuttattam rajta a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát.
  • Hozzáadtam a lereszelt káposztát, sóztam, borsoztam.
  • Először nagy, majd kis lángon, lefedve megpirítottam.
  • Amíg a káposzta pirult, megmostam, meghámoztam a krumplit, és szintén finomra reszeltem.
  • A zsírt meg a kissé felvert tojásokat hozzáadtam, ízesítettem sóval, és annyi liszttel dolgoztam össze, hogy kemény galuskatésztát kapjak. (A sztrapacska azon kevés étel közé tartozik, amit mindenképpen zsírral szoktam készíteni, szerintem sokkal jobb íze van így a galuskatésztának.)
  • Nagy lábasban vizet forraltam, sóztam, majd beleszaggattam és megfőztem a krumplis galuskát (ezt a mennyiséget kétszerre szaggattam és főztem ki).
  • A kifőtt tésztát leszűrtem, majd beleforgattam a pirult káposztába.
  • Együtt még egyszer összepirítottam, és már tálaltam is.